Toto Wolff houdt vertrouwen in Bottas: 'Hij zal zich revancheren in Bahrein'

11 apr. 2017 08:05 Redactie

Teambaas oordeelt niet over fout Bottas


Valtteri Bottas kende een ongelukkige Grand Prix van China. De Fin reed een prima openingsfase van de wedstrijd en lag al snel tweede, maar verknalde toen zijn eigen race door te spinnen achter de Safety Car. De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, heeft het Bottas echter al vergeven.

"Valtteri heeft zijn race helaas verpest achter de Safety Car", begint Wolff na afloop van de Grand Prix van China. "Maar hij moet het snel uit zijn systeem zetten, dit soort dingen gebeuren nou eenmaal. Er zijn nog 18 wedstrijden te gaan, dus hij moet het kort analyseren en daarna vergeten."

Wolff zag namelijk dat Bottas wel de snelheid had in China. Was hij niet gespind, dan was hij hoogstwaarschijnlijk op het podium beland. "Hij reed vaak dezelfde rondetijden als Lewis, dus met de snelheid zat het wel goed. Maar als je eenmaal in het middenveld beland dan is het lastig je omhoog te werken. Vooral mentaal is dat erg lastig na zo'n fout", aldus Wolff.

Wolff is daarom ook niet ongerust dat Bottas nu gaat afglijden. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat zijn coureur zich zal herpakken. "Hij is mentaal sterk en heeft het karakter om zich hiervan te revancheren", is Wolff van mening.

Bottas was na afloop vooral teleurgesteld in zichzelf. "Het is mijn eigen schuld. Ik deed er alles aan om de temperatuur in mijn banden te houden en verloor toen de controle over de wagen. Het was mijn schuld en moet mijn excuses aan het team maken voor de punten die we vandaag verloren hebben", zei de Fin na de Grand Prix.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen