Toto Wolff is strijdvaardig: 'Wij zullen deze strijd gaan winnen'

17 apr. 2017 15:05 Redactie

'Mercedes was sneller in Bahrein'


Mercedes-teambaas Toto Wolff is nog vol optimisme over de kansen van Mercedes, ondanks het feit dat het tegen een achterstand aankijkt in het constructeurskampioenschap. Volgens Wolff gaat het team de strijd met Ferrari winnen en was het al sneller in Bahrein, ondanks de overwinning van Sebastian Vettel.

"Vandaag werden we eraan herinnerd dat we in een totaal andere situatie zitten dan vorig jaar", zei Wolff na afloop van de Grand Prix van Bahrein. "Dit jaar moet echt alles perfect zijn, willen we de strijd winnen van Ferrari. Na de vele regelwijzigingen in de winter moeten we weer knokken voor elke overwinning en dat is goed voor ons als team. Hierdoor kunnen we ons weer verbeteren en het houdt ons scherp", aldus de Mercedes-teambaas.

Wolff is ondanks de nederlaag in Bahrein positief over het lange seizoen dat nog in het verschiet ligt. "Ik ben er heel zeker van dat wij deze strijd van Ferrari gaan winnen. We hebben in Bahrein nipt verloren, maar we zagen wel dat we sneller waren dan Ferrari. We waren echter vrij gelimiteerd in onze strategische keuzes, waardoor het niet lukte om te winnen."

De vijf-seconden straf van Lewis Hamilton hielp daar niet aan mee. Zonder de straf had Hamilton het Vettel nog heel moeilijk kunnen maken, geeft ook Wolff toe. "We hebben een afwijkende strategie geprobeerd met Lewis en hij was ook een stuk sneller dan Vettel op het eind. We hadden echter last van de vijf-seconden straf, waardoor het gat te groot was geworden. Het positieve is dat we weer veel geleerd hebben hier en we gaan proberen deze leermomenten om te zetten in overwinningen de komende wedstrijden", besluit Wolff strijdvaardig.

Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen