Toto Wolff: "Mercedes is de underdog"

06 jun. 2017 14:20 Redactie

Toto Wolff voert druk op Ferrari op


Vorig jaar stond Mercedes er na zes races een stuk beter voor. Met vijf overwinningen uit zes races had het een voorsprong van 67 punten op Ferrari. Nu kijkt het tegen een achterstand van 17 punten op Ferrari aan.

In het algemeen klassement is het Vettel die leidt met een voorsprong van 25 punten op Hamilton. Teamadviseur Niki Lauda stelde al dat een uitvalbeurt van Vettel nodig is om de titelaspiraties voor Mercedes levend te houden.

Op de vraag van Autosport of Mercedes nu in de underdog positie is beland, antwoordt teambaas Wolff: "Ik hou wel van de term underdog, want de mensen zien de underdog graag winnen!"

Hij voegt hier vervolgens nog aan toe: "Eigenlijk denk ik dat we vanaf het begin van dit seizoen al in die positie zitten. Vanaf de eerste race hebben we al problemen om de banden te laten werken binnen het smalle raamwerk. We hebben eigenlijk nog nooit beide auto's gedurende het raceweekend binnen dat raamwerk gehad."

"We zagen bijvoorbeeld een geweldige prestatie van Bottas in Sochi maar we konden dit niet bereiken met de auto van Lewis. Lewis was daarentegen in Barcelona erg sterk. We zijn gewoon niet consistent genoeg dit seizoen."

"Ferrari aan de andere kant is vanaf de eerste testweek in Barcelona al goed bezig en direct snel. Dus ja, we zijn inderdaad de underdog dit jaar. We moeten zorgen dat we dichterbij komen. Dat is gewoon de huidige situatie helaas."

Wolff benadrukt dat hij geen excuses zoekt voor de mindere prestaties van zijn team.

"We zien het probleem ook bij andere concurrenten zoals Red Bull bijvoorbeeld. Ook zij hebben problemen met het raamwerk en leveren zo'n 1,5 seconden daardoor in. In de race doen ze het echter een stuk beter. Iedereen heeft hier last van behalve Ferrari. Mijn complimenten aan Ferrari, ze hebben een solide auto gebouwd waarmee ze in staat zijn om de banden aan het werk te krijgen."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen