Toto Wolff: "Mercedes is klaar voor de strijd met Ferrari"

23 mei 2017 07:31 Redactie

Mercedes geniet van het gevecht met Ferrari


Voor het eerst in drie seizoenen wordt het team van Mercedes uitgedaagd door een andere renstal. Ferrari bewijst keer op keer een geduchte tegenstander te zijn.

Mercedes won inmiddels drie races tegenover twee zeges voor de Italiaanse renstal. In Spanje kwam het voor het eerst dit jaar tot een gevecht tussen de beide titelkandidaten Hamilton en Vettel. Ook aankomend raceweekend in Monaco zullen beide coureurs weer de dienst uitmaken.

Teambaas Wolff laat op de eigen teamsite dan ook weten blij te zijn met de voorsprong die Mercedes heeft.

"Het is altijd goed om een raceweekend te verlaten met voorsprong. Het verschil is echter heel erg klein. We zijn in een enorm gevecht verwikkeld met Ferrari. Aan de ene kant is het ontzettend opwindend en uitdagend. Tegelijkertijd worden we gedwongen om meer op de limiet te gaan. "

Vooruit kijkend op de GP van Monaco verwacht Wollf een compleet andere race dan in Barcelona.

"De omstandigheden in Monaco, de omgeving waarin we werken en de uitdaging van het stratencircuit zijn niet te vergelijken met andere circuits. In Monaco moet alles kloppen om maximaal te presteren. Elk raceweekend zorgt ervoor dat we op de limiet moeten rijden. "

Wolff geniet verder erg van de strijd met Ferrai: "De afgelopen drie jaar waren uitzonderlijk. Dit seizoen ontdek ik eigenlijk opnieuw waarom ik zo gek ben op deze sport. Ik hou van de intense competitie. Dit zorgt ervoor dat winnen niet eenvoudig is. Dat je er nu echt voor moet vechten. Daarom is het gevoel zoveel beter als je dan als winnaar uit zo'n gevecht komt, zoals we in Spanje deden."

"Als we ons werk in Monaco goed doen, dan weet ik zeker dat het dak er af gaat in onze garagebox. We staan allemaal te trappelen om dit gevecht aan te gaan, dus kom maar op!"
Foto: F1.com

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen