Toto Wolff: "Mercedes moet hard aan de bak in China"

03 apr. 2017 17:30 Redactie

Toto Wollf beschouwt resultaat in Australië als leermoment voor China


Op basis van de wintertesten in Barcelona begon Mercedes als de grote favoriet aan het nieuwe Formule 1 seizoen. Toch bleef een zege tijdens de openingsrace in Australië uit. Ferrari had de betere auto en de betere strategie en wist zodoende toe te slaan.

Het was voor Mercedes dan ook even wennen om niet op het hoogste schavot te staan. Toch wil Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, niet te lang stil blijven staan bij deze nederlaag.

"Australië was het eerste raceweekend op basis van de nieuwe regels met een nieuwe auto en bredere banden en voor ons een nieuwe rijder. We hebben belangrijke informatie verzameld zodat we in de toekomst betere beslissingen kunnen nemen. In Australië was Ferrari de betere. Dus nu moeten we uitvogelen hoe we ons kunnen verbeteren zodat we ze kunnen verslaan."

"De afgelopen drie jaar waren een unicum in de Formule 1 en dan moet je oppassen met je eigen verwachtingen. Als je er automatisch van uitgaat dat je gaat winnen, omdat je dat in het verleden steeds deed, dan word je zo afgestraft. We moeten de vinger op de wond leggen, onze zwakheden erkennen en dan met een antwoord komen. We moeten simpelweg onze huiswerk beter doen om maximaal te presteren."

Wolff laat vervolgens nog weten erg blij te zijn met zijn beide rijders.

"Ik ben trouwens erg onder de indruk van de manier waarop onze rijders dit seizoen benaderen tot nu toe. Lewis is sterker dan ik hem in de afgelopen vier jaar heb gezien. Zowel op als naast de baan. Hij is echt een pijler van het team geworden, dat liet hij duidelijk zien in Melbourne. Ook Valtteri presteerde op een hoog niveau. Hij voelt zich echt thuis binnen het team en kan prima met de druk omgaan. Hij neemt de plaats van Rosberg zonder moeite in."

Aankomende vrijdag begint het raceweekend in China met de eerste twee vrije trainingen. Ook Wolff kijkt hier erg naar uit.

"Australië was een weekend waarin we veel hebben geleerd. Nu zijn we klaar voor China en kijk ik enorm uit naar een nieuw gevecht."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen