Toto Wolff: "Geen idee of Mercedes vooraan staat in Australië"

20 mrt. 2017 14:30 Redactie

Toto Wolff benadrukt dat Mercedes concurrentie serieus neemt


De afgelopen drie seizoenen was Mercedes op alle vlakken heer en meester. Niet alleen werd het als team kampioen, ook leverden ze de wereldkampioen. Daarnaast wonnen ze praktisch elke race. Natuurlijk willen ze deze lijn voortzetten maar ook voor Mercedes is het nog gissen of dat gaat lukken.

Voor het eerst in jaren werden de regels flink op de schop gegooid waardoor elk team in principe op nul begint. Ook voor Mercedes is het afwachten of ze dit jaar opnieuw de snelste auto hebben gebouwd.

In een persbericht op de site van Mercedes verklaart teambaas Wolff het volgende.

"Een nieuw tijdperk begint. Dit is de eerste keer geweest dat de reglementen voorschrijven om de wagens sneller te maken, en het ziet er naar uit dat dat goed is gelukt. We hebben met Liberty Media een nieuwe eigenaar, die goed bestudeert hoe we de sport vooruit kunnen helpen."

Zoals gezegd won Mercedes de afgelopen drie jaar vrijwel alles. Toch gaat Wolff er niet automatisch van uit dat Mercedes opnieuw alles zal winnen.

"We zijn in de afgelopen drie jaar ontzettend succesvol geweest en hopen deze lijn door te zetten. Een uitdaging als deze kan alleen maar goed zijn. Je moet je doelen niet te laag zetten, maar je moet ze ook onder controle houden. Kijk maar eens terug naar het seizoen 2009, toen Brawn plots met beide titels aan de haal ging."

Aankomende vrijdag begint het Formule 1 seizoen met traditiegetrouw de race in Australië. Een eerste graadmeter voor hoe de teams in de winterperiode hun huiswerk hebben gedaan. Mercedes begint weliswaar als favoriet aan het nieuwe seizoen maar houdt er rekening mee dat de concurrentie ook belangrijke stappen heeft gezet.

"We nemen onze rivalen serieus, iedereen probeert die magische oplossing te vinden. Wij hebben in ieder geval ons best gedaan deze winter, en als we niet vooraan staan in Melbourne zullen we er alles aan doen om er in de race daarop wel te staan."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen