Toto Wolff: 'Nog te vroeg om over contract Bottas te praten'

02 mei 2017 10:20 Redactie

Toto Wolff wil meer zien van Valtteri Bottas


Na zijn zege op het Sochi Autodrom brak Eddie Jordan openlijk een lans voor Valtteri Bottas door op het podium een contractverlenging voor te stellen aan Mercedes-teambaas Toto Wolff. Wolff was uiteraard zeer tevreden met Bottas na zijn zege, maar wil eerst meer van hem zien voordat hij gaat nadenken over een nieuw contract.

Bottas reed zich zondag naar een bijna perfecte overwinning. Bij de start schoot hij van de derde plaats naar de leiding en die stond hij daarna (op een pitsstop na) niet meer af, ondanks wat schoonheidsfoutjes aan het eind van de wedstrijd. Daarnaast reed hij het gehele weekend Lewis Hamilton zoek, die slechts vierde werd en geen moment de snelheid van Bottas kon evenaren.

Daarmee leverde Bottas zijn visitekaartje af in pas de vierde race voor zijn nieuwe werkgever. Toch wil teambaas Toto Wolff niet te hard van stapel lopen. "Ik denk dat het geen zin heeft om zijn positie binnen het team te bespreken na slechts vier wedstrijden", aldus Wolff tegenover Auto, Motor und Sport"Deze wedstrijd geeft in ieder geval aan dat we de juiste keuze hebben gemaakt in de winter", voegde hij daar aan toe.

"We moeten Valtteri nog wat tijd geven. Bij Williams reed hij heel sterk en versloeg hij telkens zijn teamgenoot, maar nu heeft hij Lewis als teamgenoot. Dat is een lastige om te verslaan, maar hij heeft in ieder geval een poleposition en een overwinning behaald", kijkt Wolff kritisch maar tevreden naar Bottas.

Wolff is in ieder geval blij met de keuze voor Bottas, omdat hij de plaats van Nico Rosberg moeiteloos invult. "Nico en Valtteri hebben dezelfde nuchtere, analytische benadering. De balans is tussen Valtteri en Lewis is daarnaast perfect en die dynamiek is een onderdeel van het succes", legt Wolff uit.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen