Toto Wolff: "Ik schrijf Ferrari echt niet af voor 2017"

02 jan. 17:00 Redactie

Wolff ervan overtuigd dat Ferrari terug zal komen aan de top


Het vorige seizoen liep voor Ferrari uit op een enorme teleurstelling. In plaats van dichterbij te zijn gekomen aan Mercedes werd het zelfs halverwege het seizoen voorbij gestreefd door Red Bull Racing. Ook overwinningen bleven uit. Waar Vettel Ferrari in 2015 nog drie overwinningen bezorgde, bleef de teller in 2016 op nul steken. Wel behaalden zowel Vettel als Raikkonen een aantal podiumplekken.

Maar de verwachte overwinning bleef helaas achterwege. Ferrari snakte dan ook duidelijk naar het einde van het seizoen maar ziet zich voor 2017 voor een zware opgave staan. Door de vele reglementwijzigingen moeten de teams een compleet nieuwe auto bouwen. Iets waar Ferrari in het verleden vaak problemen mee had. Meestal duurde het enige tijd voordat Ferrari hun zaken op orde had.

Toch acht Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, de Italiaanse renstal niet op voorhand al kansloos.

"In 2012 en 2013 was Mercedes niet de favoriet, maar toen er regelwijzigingen kwamen werden we plots succesvol. Dit kan Ferrari ook overkomen, ze hebben de potentie en de kracht om weer competitief te worden."

Afgelopen jaar voerde Ferrari-president Marchionne al de nodige wijzigingen door. Zo werd de Italiaan Binotto doorgeschoven als technisch directeur nadat James Allison vertrok. Dat leverde de nodige kritiek op omdat Binotto niet direct werd gezien als iemand met technische capaciteiten. Ook het personeel werd op scherp gezet dat er in 2017 prestaties moeten komen omdat er anders ontslagen zullen vallen. Zelfs Sebastian Vettel kreeg te verstaan dat hij in 2017 beter moet presteren om in aanmerking te komen voor contractverlenging.

Duidelijke taal maar Wolff is ervan overtuigd dat het goed zal komen met Ferrari.

"Ze focussen zich om een compleet Italiaans team te zijn. Dat is voor mij van extra waarde. Ferrari heeft geen personeel nodig dat ze inhuren. Ik ben ervan overtuigd dat de beslissingen van Marchionne en Arrivabene het team weer de juiste richting op gaan zetten."
Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen