Toto Wolff niet tevreden: 'Veel werk aan de winkel'

28 apr. 2017 18:35 Redactie

Mercedes ligt achter op Ferrari volgens Wolff


De vrijdag in Sochi liep niet zoals gebruikelijk voor Mercedes. Meestal is het team óf de snelste, óf zit het heel dicht bij de snelste tijd op vrijdag. Deze keer liep het echter anders. Ferrari was beduidend sneller en in de tweede vrije training bedroeg het gat zelfs meer dan een halve seconde. Mercedes-teambaas Toto Wolff was dan ook niet blij na afloop.

Hoewel Sebastian Vettel verwacht dat Mercedes nog wel een konijn uit de hoge hoed tovert op zaterdag en zondag, is Wolff een andere mening toegedaan. De teambaas van Mercedes erkent dat zijn team nog wat stappen moet maken om Ferrari bij te kunnen houden in Rusland. "Ferrari was extreem snel vandaag, zowel op de lange als de korte runs", zei Wolff tegenover Sky Sports na afloop van de tweede vrije training. "We hebben dus nog flink wat te doen", voegde hij daar aan toe.

De vorige drie edities van de Grand Prix van Rusland werden gewonnen door een Mercedes-coureur en dus kwam de dominantie van Ferrari een beetje als een verrassing. Ook voor Wolff, die weet dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst. "De afgelopen jaren waren we sterk, maar alles is anders nu. De auto's en de banden zijn dusdanig verandert dat je er niet vanuit kunt gaan dat onze dominantie zal voortduren", is Wolff van mening.

Toch koester Wolff enige hoop uit het feit dat de vrijdag niet bepalend is. Op zaterdag en zondag kan de wereld er weer heel anders uit zien, weet ook Wolff. "In Australië en China waren we een seconde sneller in de lange runs op de vrijdag, maar was die voorsprong verdwenen op de zaterdag en zondag. Iedereen heeft een verschillend programma, dus we kunnen nog niet bepalen waar we precies staan", blikt Wolff vooruit op het weekend.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen