Toto Wolff trakteert Massa op een biertje

01 mei 2017 12:18 Redactie

Mercedes blij met onverwachtse 'steun' van Felipe Massa


In de laatste 5 ronden van de GP van Rusland was het voor Mercedes nog even billen knijpen. Bottas leek op weg naar zijn eerste overwinning maar Sebastian Vettel stormde snel dichterbij in zijn Ferrari.

Achterblijver Felipe Massa speelde onbewust een rol in de ontknoping van de Russische Grand Prix. Bottas had al eerder in de race laten zien problemen te hebben met het inhalen van de achterblijvers. Daarbij verloor hij kostbare tijd op zijn directe belager Sebastian Vettel. Ook in de slotfase speelden achterblijvers weer een rol. Dit keer was het Massa die keurig netjes na de blauwe vlag aan de kant ging waardoor Bottas er voorbij kon. Vettel daarentegen kreeg volgens eigen zeggen minder ruimte van de Braziliaan en verloor daardoor enkele kostbare tienden. Bottas kon daardoor redelijk onbedreigd naar zijn eerste zege rijden.

Ook aan de pitmuur bij Mercedes was het momentje met Massa niet onopgemerkt gebleven. Aan Sky Sports liet Wolff met een opgeluchte grijns weten dat Massa een biertje van hem tegoed heeft.

"Achterblijvers speelden inderdaad een rol op het einde van de race. Soms werkte het tegen ons en soms, zoals in het geval met Felipe, in ons voordeel. Dus Felipe, dank je wel, je krijgt nog een biertje van mij! Zo werkt het nu eenmaal."

Wolff laat vervolgens nog weten dat de laatste ronden nog behoorlijk zwaar waren voor Bottas.

"Zijn voorbanden waren compleet aan gort. Onze data liet ook duidelijk zien dat hij daardoor snelheid verloor. Dat was inderdaad nog wel even stressen voor ons. Maar hij hield zijn hoofd erbij en kon zijn snelheid stabiliseren. In sector 1 was hij erg snel, in sector 2 kon hij zich revancheren nadat hij een tiende verloor. De ronde erna was zijn snelheid weer op orde."

Tenslotte uit Wolff nog zijn bewondering voor zijn rijder die bepaald niet in een benijdenswaardige positie zit bij het team.

"Hij durfde het aan om het stoeltje van de regerend wereldkampioen over te nemen, met Lewis als teamgenoot. Dat is geen gemakkelijke opgave maar hij doet het super goed. Hij stond al één keer op pole en haalde vandaag zijn eerste overwinning nadat hij flink onder druk stond van Vettel. Hij had een fantastische start, was erg snel op de ultrasofts aan het begin van de race en wat mij betreft is hij de terechte winnaar!"
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen