Toto Wolff: 'Verkeerde afstelling heeft ons een sessie gekost'

25 mei 2017 16:46 Redactie

Mercedes tast in het duister qua afstelling


Het team van Mercedes kende geen gelukkige eerste dag in Monaco. Tijdens de eerste vrije training zat het team er aardig bij, maar in de tweede vrije training eindigde beide coureurs in de middenmoot. Problemen met de afstelling zouden de oorzaak zijn volgens teambaas Toto Wolff.

Het was een beeld dat we niet vaak hebben gezien de afgelopen jaren. De beste Mercedes-coureur reed tijdens de tweede vrije training de achtste tijd, de andere coureur kwam niet verder dan de tiende tijd. Meestal zijn de Mercedes-coureurs steevast te vinden in de top vier, maar dat liep dus even wat anders in Monaco.

Problemen met de afstelling waren de oorzaak, vertelt teambaas Toto Wolff na afloop. "We hebben na de eerste vrije training de afstelling op een paar punten aangepast en we dachten daarmee op de goede weg te zitten. Maar het gevolg was dat we nog verder van de kop zitten en veel lessen hebben geleerd", aldus Wolff.

Het kiezen van een andere afstelling was volgens Wolff niet meer mogelijk wegens tijdgebrek. Daarom besloot het team de coureurs maar verder te laten rijden en kwamen ze dus niet verder dan de achtste en tiende tijd. "Het veranderen van de afstelling kost een paar uur, of in ieder geval langer dan de sessie duurde. Dus we hebben ervoor gekozen gewoon verder te gaan en data te verzamelen", legde Wolff na afloop uit.

De verkeerde afstelling kan wel eens verdere gevolgen hebben op de zaterdag en zondag, denkt Wolff. Het team heeft eigenlijk een deel van de dag verloren door de verkeerde afstelling te kiezen. "We hebben een sessie verloren vandaag, waarin we eigenlijk vooruitgang hadden willen boeken. We zullen onszelf weer bij elkaar moeten rapen om ervoor te zorgen dat we er zaterdagochtend weer staan."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen