Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meerā€¦
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda maakt eerste Formule 1-meters voor AlphaTauri

Formule 2-coureur en Red Bull-junior Yuki Tsunoda maakt vandaag (woensdag) zijn eerste Formule 1-meters voor AlphaTauri. Dat doet hij op het circuit nabij Imola.

Afgelopen weekend werd er geracet in Imola, dicht in de buurt van Faenza, de stad waar de AlphaTauri-fabriek ligt. Het team van Pierre Gasly en Daniil Kvyat, dat afgelopen weekend goed voor de dag kwam, kon niet genoeg krijgen van het prachtige circuit en bleef nog een paar dagen hangen. Red Bull-junior Yuki Tsunoda mag deze woensdag namelijk voor het eerst testen in een Formule 1-wagen. Op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari stapt de jonge Japanner in de Toro Rosso-bolide (natuurlijk in AlphaTauri-kleuren) van 2018. In deze wagen mag een team uitgebreid testen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de huidige wagen. Het zijn de eerste meters voor Tsunoda, die klaar wordt gestoomd voor het zitje naast Pierre Gasly in 2021. Daniil Kvyat lijkt het kind van de rekening te worden. De Japanner moet in de Formule 2 nog wel het seizoen afsluiten in de top vijf om zijn superlicentie in de wacht te slepen, die het hem mogelijk maakt om in de koningsklasse uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan heeft Red Bull nog andere plannen klaarliggen die ervoor moeten zorgen dat Tsunoda alsnog in de AlphaTauri-bolide terecht komt in 2021. Check hieronder de beelden van de jonge coureur.

1323909107414409216

Turning the wheel in a Formula 1 car for the first time šŸ‘Œ Enjoy it @yukitsunoda07 ! pic.twitter.com/bIvcQ850g6 ā€” Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) November 4, 2020

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden