TT Circuit Assen vraagt licentie aan om Formule 1 race te organiseren

25 apr. 2017 16:30 Redactie

Licentieaanvraag eerste stap in mogelijke organisatie Formule 1 race op Assen


Komt er een Formule 1 Grand Prix van Nederland? Dit vraag steekt bijna wekelijks de kop op. Het TT Circuit van Assen heeft er hoop op, maar beseft dat er nog wel een lange weg te gaan is.

Arjan Bos, voorzitter van het TT circuit, is duidelijk in zijn ambities: "Wij willen het heel graag hosten in de toekomst. Daar zijn we als bestuur unaniem in."

"We moeten eerst maar eens zien in Nederland dat of Zandvoort of Assen een licentie krijgt. Daarna moet het circuit geschikt bevonden worden, maar daar hebben we goede hoop op omdat we in het verleden al bewezen hebben dat we dit soort races aan kunnen." laat Bos weten aan RTV Drenthe.

"Daarna moeten we misschien nog investeren om het helemaal top te hebben. Vervolgens moeten gaan praten met een aantal partijen in Nederland over de vraag wie dit gaat financieren."

Jan Lammers acht de kans echter klein: "Het is ook de vraag of Nederland wel een Formule 1 race moet willen organiseren. De historie van alle Europese F1-circuits die wel een GP hebben gehost ziet er niet goed uit. Als zelfs Duitsland het economisch al niet aan elkaar kan knopen dan moeten we daar misschien wel een les uit trekken. We doen er dan goed aan om lekker naar Spa te rijden en daar te genieten."

"Het is een mooie gedachte maar ik denk op dit moment nog te naïef." besluit Lammers.

Bekijk hier het hele item op RTV Drenthe over de mogelijke Formule 1 race op Assen.

https://www.facebook.com/rtvdrenthe/videos/1829320467094291/

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen