Uitblijven upgrade oorzaak mogelijke breuk tussen McLaren en Honda

11 jun. 2017 08:24 Redactie

Ontgoocheling bij McLaren na uitblijven upgrade Honda


Wat is er veranderd in de relatie tussen McLaren en motorleverancier Honda in de afgelopen twee weken? In Monaco liet teambaas Brown nog weten door te willen met de Japanners, in Canada stuurde hij aan op een breuk.

McLaren draait de duimschroeven maximaal aan en eist direct betere prestaties. Reden voor de verandering van toon is de upgrade van Honda die wederom niet gereed is. De motorleverancier beloofde al maanden dat Alonso en Vandoorne in Canada meer vermogen zouden krijgen. Vanwege diverse problemen is de krachtbron niet gereed voor dit weekend en is nog onbekend wanneer de vernieuwde motor wordt ingevoerd.

Teambaas Zak Brown is kei hard in zijn oordeel: "Honda beloofde ons een upgrade voor Canada en we hadden de hoop dat daarmee veel van onze problemen opgelost waren. Uiteindelijk is het ze niet gelukt om deze upgrade mee te nemen, wat erg frustrerend voor ons is."

"De ontgoocheling bij McLaren is erg groot. Ik heb een vergadering gehad met de aandeelhouders van het team en hun boodschap was duidelijk: Vanaf nu staat McLaren op de eerste plaats. Dit mag ons volgend seizoen niet meer overkomen."

Welke motor ligt er volgend seizoen in de Mclaren? "Alles is mogelijk," antwoordde Brown veelzeggend. Het vertrouwen van het team in de Japanse motorleverancier is erg broos.

Foto: McLaren F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen