Uitrijden GP Australië doel van Fernando Alonso

21 mrt. 2017 10:00 Redactie

Alonso: 'We hopen dat de betrouwbaarheid verbeterd is'


Fernando Alonso en McLaren-Honda maken zich op voor een zwaar weekend. Tijdens de wintertest wist het team geen enkele keer een raceafstand te rijden. Dagelijks waren er problemen met de Honda krachtbron. De verwachtingen voor de eerste F1-race van 2017 zijn dan ook laag.

"De start van een nieuw seizoen geeft altijd een vreemd gevoel. Enthousiasme om weer te mogen racen, maar ook volop vraagtekens omdat we compleet nieuwe Formule 1 regels hebben. We weten de pikorde nog niet na het testen. Het wordt daarom interessant om te zien wanneer de teams dit weekend alle kaarten op tafel leggen." blikt de Spanjaard vooruit.

"Ik ben erg gemotiveerd voor het nieuwe seizoen en kan niet wachten om te zien hoe het nieuwe racen de sport meer tot leven gaat brengen. We weten nu al dat de sport fysiek meer uitdagend is en de auto's lastiger te besturen zijn. Vanuit het oogpunt van een coureur is dit precies wat we wilden met de nieuwe regels. Ik hoop dat het ook zorgt voor mooie gevechten op het circuit."

Het doel van McLaren is dit weekend om te sleutelen aan de betrouwbaarheid. Na een dramatische testperiode is het team er veel aangelegen om de race uit te rijden. 

"Na twee zware testweken maken we ons op voor een moeilijk weekend in Melbourne. We gaan ons best doen, maar moeten roeien met de riemen die we hebben. Binnen het team is sprake van eendracht, maar het gebrek aan tijd voor de eerste race zorgt ervoor dat we mogelijk minder profiteren van grote kansen." waarmee Alonso doelt op het feit dat de eerste Grand Prix vaak een verrassend verloopt kent.

"De eerste stap voor ons moet de betrouwbaarheid zijn. Pas daarna kunnen we gaan sleutelen aan onze prestaties. We gaan proberen om toch zoveel mogelijk te genieten van het weekend."

Foto: McLaren-Honda

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen