Uitrijden Vandoorne enig lichtpuntje voor McLaren

02 mei 2017 07:45 Redactie

Vandoorne eindigt in de GP van Rusland als veertiende


Voor de tweede keer dit prille Formule 1 seizoen rijdt de jonge Belg een race uit. Toch was het opnieuw geen vlekkeloos weekend voor Vandoorne.

In de kwalificatie ging het opnieuw niet van een leien dakje en kwam hij niet verder dan Q1. Het verschil met zijn ervaren teamgenoot Alonso bedroeg maar liefst 7 tienden. Doordat Vandoorne zijn motor werd gewisseld in Rusland kreeg hij ook nog eens vijftien strafplaatsen. Hij startte daardoor als laatste.

In tegenstelling tot Alonso die al tijdens de installatieronde uitviel, kon Vandoorne vrijwel zonder problemen de race beginnen. Ook in de race ging het op zich prima. Weliswaar hield hij alleen de beide Saubers achter zich maar het feit dat hij de race tot een goed einde bracht, is tegenwoordig al een lichtpuntje voor het veelgeplaagde McLaren.

Op de site van McLaren blikt Vandoorne terug op zijn race: "Die veertiende plek was wat mij betreft het hoogst haalbare vandaag. De start was goed, maar ik moest een crash voorkomen in de eerste bocht en dat betekende uiteindelijk een vijf seconden penalty voor mij."

Vandoorne is gewend om voorin het veld mee te strijden, in de Formule 1 verloopt het vooralsnog anders. Volgens hem zit er op dit moment ook niet meer in dan een veertiende plek.

"Het was een redelijk normale race en we reden op onze eigen snelheid. Plek 14 is wel een goede afspiegeling van waar wij nu staan."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen