Upgrade moet Force India dichter bij Red Bull brengen

09 mei 2017 16:07 Redactie

Force India wil vierde positie verstevigen, maar kijkt ook vooruit


Het Formule 1 team van Force India staat stevig op een vierde positie in het WK. Bij de GP van Spanje wordt de VJM10 uitgerust met diverse nieuwe onderdelen. Het team richt haar vizier dan ook verder naar voren.

De VJM10 was tijdens de wintertest nog 10 kilo te zwaar en heeft problemen met de balans. Ondanks deze tegenslagen wisten Ocon en Perez tijdens de vier races van dit seizoen punten te scoren. Door deze regelmaat heeft het team nu een mooie voorsprong opgebouwd op haar concurrenten Williams en Toro Rosso.

Met een geslaagde upgrade hoopt het team haar voorsprong op deze teams te vergroten, maar durft het voorzichtig te denken aan het aanvallen van Red Bull.

"Als alles conform plan werkt in Barcelona dan kunnen we onze positie mogelijk verbeteren." laat Bob Fernley van het team weten aan Autosport.

"We moeten daarbij niet vergeten dat de teams om ons heen ook niet stil staan. Voorzichtigheid bij de doelstellingen is daarom noodzakelijk."

"Ons eerste doel is daarom om onze vierde positie te consolideren. Als het dan mogelijk is vanuit performance dan kijken we ook verder vooruit, maar dat zou het ideale scenario zijn."

De seizoensstart van het team is vele malen beter dan verwacht. Daar waar een lastig begin van het Formule 1 seizoen werd verwacht, vindt het team zichzelf wederom terug op een vierde positie in het WK.

"Het zijn een geweldige vier races voor ons geweest. Hopelijk kunnen we in Barcelona onze performance verbeteren en kunnen we echt wiel-aan-wiel vechten met de anderen."

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen