Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vader F2-coureur verbannen uit paddock na ruzie met concurrent van zijn zoon

De vader van Formule 2-coureur Cem Bolukbasi is de komende tijd niet meer welkom in de paddock. Na een crash van Bolukbasi en concurrent Roy Nissany liepen de gemoederen hoog tussen de twee partijen. Het kwam bijna tot een vechtpartij.

Tijdens de Formule 2-race in Bakoe belandden Charouz-coureur Cem Bolukbasi en DAMS-coureur Roy Nissany in de muur. Laatstgenoemde coureur noemde Bolukbasi een 'idioot' over de boordradio, waarna de situatie al snel escaleerde. De vader van de Turkse coureur, Yavuz Bolukbasi, zocht het rivaliserende team op. Eenmaal aangekomen bij de tent van DAMS vond er een 'verhitte discussie' plaats tussen Yavuz, Nissany en zijn trainer. Er werden wat geduwd, maar van een vechtpartij kwam het niet. De FIA heeft echter wel in moeten grijpen en heeft Bolukbasi senior verbannen uit de paddock voor in de volgende race in Silverstone.

FIA fel tegen gebruik van geweld

"Meneer Bolukbasi gaf toe dat hij zijn zelfbeheersing verloor toen hij dacht dat de coureur van auto nummer 16 (Nissany, red.) een beledigende opmerking maakte over zijn zoon", laat de FIA weten. "Bij de tent van DAMS volgde een verhitte discussie. Toen deze escaleerde, kwam de trainer van Nissany erbij. Er werd wat geduwd en er was fysiek contact. Er is niet geslagen." De FIA benadrukt dat geen enkele vorm van geweld thuishoort in de paddock en heeft de toegangspas van Bolukbasi senior ingetrokken. Nissany moet op zijn beurt een boete van 5.000 euro betalen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden