Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vader Hartley: "We zijn totaal niet met Ferrari bezig"

Opeens waren er deze week de geruchten dat Brendon Hartley de gedoodverfde favoriet was voor de rol van simulatorcoureur van Ferrari. Diens vader doet die verhalen echter af als pure onzin.

Een dienstverband bij Ferrari, waarbij de Brendon Hartley de rol van ontwikkelings- en simulatorcoureur op zich zou nemen, zou een directe ruil met Daniil Kvyat betekenen. De Rus kreeg immers een stoeltje aangeboden bij Toro Rosso, daar waar Hartley het veld moest ruimen.

Vader Bryan Hartley doet de Ferrari-verhalen af als pure speculatie: "Waar haalt men dit soort verhalen vandaan?", stelt hij zichzelf hardop de vraag in gesprek met Newshub . "Het zijn maar geruchten, aangezien we onze pijlen helemaal niet richten op een plekje bij Ferrari." Een maand geleden werd duidelijk dat Porsche Brendon Hartley opnieuw had opgenomen in het rijdersprogramma, nadat Hartley eerder al de 24 uur van Le Mans en het WEC won voor de Duitse constructeur. Hartely zou mogelijk een belangrijke kandidaat zijn voor een Formule E-zitje bij Porsche, als het merk volgend seizoen toetreedt tot de klasse.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin