Valentino Rossi krijgt groen licht voor GP van Italië

01 jun. 2017 20:06 Redactie

Rossi fit verklaard door medici om te starten in Mugello


Vorige week liet Valentino Rossi zijn fans ongelofelijk schrikken. De Italiaanse MotoGP legende was hard gevallen tijdens een motorcross training.

Met verwondingen aan buik en maag werd Rossi naar het ziekenhuis gebracht waar hij voor de zekerheid een nachtje moest blijven. Een dag later bleken er gelukkig geen complicaties te zijn opgetreden waarna hij naar huis mocht om verder aan te sterken. De grote vraag was echter of Rossi op tijd hersteld zou zijn om dit weekend te racen op zijn thuiscircuit, de GP van Italië.

Rossi liet in de afgelopen dagen weten dat hij nog steeds niet pijnvrij was maar dat hij er alles aan deed om fit te zijn. Vanwege zijn ongeval moest de 38-jarige Italiaan vandaag eerst nog een medische keuring ondergaan om groen licht te krijgen voor de race.

Even na het middaguur arriveerde Rossi op het circuit in Mugello voor zijn medische check. Enige tijd later werd door het Yamaha-team het positieve nieuws naar buiten gebracht.

"Fans van over de hele wereld kunnen opgelucht ademhalen. Valentino Rossi is fit verklaard om te starten in de GP van Italië dit weekend!"

Of Rossi pijnvrij is gedurende het raceweekend in Mugello is nog maar de vraag. Zelf gaf de negenvoudig wereldkampioen aan dat hij pas na de eerste trainingen op vrijdag weet hoe het met zijn fysieke gezondheid is gesteld.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen