'Valentino Rossi naar Mercedes zou goed voor de formule 1 zijn'

10 jan. 18:11 Redactie

Alex Zanardi voorspelt torenhoge kijkcijfers met Rossi bij Mercedes


Voormalig Formule 1 coureur en CART kampioen Alex Zanardi is van mening dat het perfect voor de sport is als Valentino Rossi naar Mercedes gaat. De Italiaan zou de perfecte vervanger voor Nico Rosberg zijn.

De immens populaire Valentino Rossi is alles wat de formule 1 nodig heeft, aldus Zanardi: "Natuurlijk, het is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het zou de perfecte mogelijkheid zijn voor de formule 1 om meer exposure te krijgen en het imago op te vijzelen. Zeker op TV." laat hij La Gazetta dello Sport weten.

Rossi daagde recent Mercedes-teambaas Toto Wolff uit om hem uit te nodigen voor een formule 1 test. “Ik heb in het verleden het geluk gehad dat ik mocht testen bij Ferrari. Ik ben goed bevriend met veel mensen binnen Maranello. Testen voor Mercedes zou haast verraad zijn. Maar wie zou er een aanbod van Mercedes af slaan?” vertelde hij destijds.

Alex Zanardi zelf is een van de meest grensverleggende sporters ter wereld. In het CART kampioenschap (nu Indycar) domineerde hij in de jaren 90. Een terugkeer in de formule 1 liep op niets uit, waarna hij voor een nieuw Amerikaans avontuur koos. Tijdens een horrorcrash op de Lausitzring in 2001 verloor hij beide benen en ontsnapte aan de dood.

Zanardi toonde zijn gigantische strijdlust en keerde terug in de racerij. In de WTCC kwam hij in een handgas bediende BMW aan de start en wist zelfs een race te winnen. De laatste jaren richt hij zich met name op de Paralympische spelen, waar hij als handbiker diverse gouden medailles behaalde.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen