Valentino Rossi tekende bijna een formule 1 contract

16 dec. 2016 13:50 Redactie

Valentino Rossi verkoos MotoGP boven formule 1


Valentino Rossi was bijna formule 1 coureur geworden. De Italiaan stak zijn voorliefde voor de F1 nooit onder stoelen of banken en mocht in 2004 voor het eerst plaatsnemen in een Ferrari. Daarna kwam hij nog enkele malen in actie in een formule 1 bolide.

Gedurende de indrukwekkende carrière van de Italiaan werd hij vaak in verband gebracht met een formule 1 debuut. Volgens de vader van Valentino Rossi, Graziano, stond zijn zoon een jaar of tien geleden op het punt om een contract met een formule 1 team te tekenen.

"Valentino was erg dicht bij het tekenen van een formule 1 contract. F1 is de enige klasse die qua prestige te vergelijken is met de MotoGP. Andere raceklassen zouden voelen als een stap terug." laat Graziano weten aan MotoGP.com.

Uiteindelijk kwam er geen handtekening van de Italiaan. Zijn voorliefde voor de motorsport was toch te groot. "Vale weigerde uiteindelijk om te tekenen en de overstap te maken. Zijn liefde voor de motorsport is te groot. Mocht hij op een dag besluiten om deel te nemen aan autosport dan is dat zeker mogelijk. Dit kan pas nadat hij zijn missie heeft volbracht: nogmaals wereldkampioen worden in de MotoGP."

Rossi (37) komt met regelmaat uit tijdens rallywedstrijden. Daarin presteert 'The Doctor' uitstekend. Zijn snelheid op vier wielen heeft hij reeds meermaals bewezen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen