Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valentino Rossi vindt fulltime onderdak bij absoluut topteam in de autosport

Aan het einde van 2021 nam MotoGP-legende Valentino Rossi afscheid van de tweewielers. Lang hoeft men de publiekslieveling niet te missen, want in 2022 keert hij alweer terug, zij het op vier wielen.

Valentino Rossi blijft ondanks zijn MotoGP-pensioen eind 2021 op hoog niveau racen in 2022. Hij komt uit in de GT World Challenge Europe, één van 's werelds grootste GT-klassen. Hij komt daarbij uit voor het absolute topteam van WRT, dat in dat kampioenschap meerdere Audi's R8 GT3 inzet. Rossi zal uitkomen in zowel het Endurance- als het sprintkampioenschap en ja, op de flanken van de bolide zal het iconische startnummer #46 prijken. WRT is een vooraanstaand team in het GT- en langeafstandsracen. Voig jaar won bijvoorbeeld Robin Frijns de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse met de Belgische formatie. Met welke Audi-coureurs Rossi een auto zal gaan delen, is op dit moment nog niet bekend.

Lang gekoesterde wens komt uit voor Rossi

Rossi kijkt er naar uit een nieuw raceavontuur te beginnen: "Iedereen weet dat ik altijd een groot autosportliefhebber ben geweest en dat ik altijd op vier wielen heb willen racen zodra mij MotoGP-carrière afgelopen zou zijn. Nu heb ik alle tijd om mezelf volledig en op professioneel niveau op dit programma te storen. Team WRT zit me als gegoten en ik kijk er naar uit met hen een nieuw avontuur aan te gaan."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'