Valentino Rossi waarschuwt Alonso: 'Rijden op een oval is een ander spelletje'

21 apr. 2017 07:33 Redactie

Valentino Rossi verrast door beslissing van Fernando Alonso


MotoGP legende Valentino Rossi gaat de verrichtingen van Fernando Alonso tijdens de Indy500 op de voet volgen. De Italiaan spreekt van een verrassende actie van de Spanjaard.

Valentino Rossi is zelf geen onbekende op vier wielen. Hij testte al eens een Formule 1 auto en komt met regelmaat uit in rally's. De Italiaan nam ook al eens plaats in een NASCAR bolide op een oval. Voor 'The Doctor' kwam het als een verrassing dat Alonso de GP van Monaco laat schieten om de Indy500 te kunnen rijden.

"Ik was verrast, want het is vreemd dat Alonso niet racet in Monaco. Dat zal wel te maken hebben met de situatie bij McLaren en Fernando wil wat anders proberen. Ik ben erg benieuwd hoe hij gaat presteren, want het is een compleet andere raceklasse. Zeker omdat je op een oval racet."

Rossi testte zelf een NASCAR bolide op een oval: "Toen ik op een oval reed vond ik dat erg leuk, maar je moet begrijpen dat het een compleet ander spelletje is. Het zal een grote uitdaging voor hem worden en interessant om te zien hoe hij gaat presteren."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen