Valentino Rossi wint TT van Assen!

25 jun. 2017 13:43 Redactie

Rossi brengt publiek in extase!


Valentino Rossi was de sterkte in een uitermate spannende TT van Assen. De Italiaan wist stand te houden tijdens een bloedstollende race.

Op een droge baan ging de TT van Assen van start met Zarco als leider voor Marquez en Rossi. De Italiaan veroverde leiding en trok een klein gaatje richting de concurrentie. Petrucci was de verrassing van de race en wist goed stand te houden in de kopgroep. Vinales maakte een kostbare fout en crashte in de GT.

Met nog tien ronden te gaan waren daar plots de druppels die zorgden voor een spectaculair einde van de TT. Het tempo van Rossi zakte in en het viertal werd herenigd. Zarco maakte een klein foutje en stapte vervolgens over naar zijn regenmotor. Een foute keuze, want de mannen vooraan waren vijf seconden per ronde sneller.

Petrucci waagde zijn kans bij Rossi en voerde een aantal ronden de wedstrijd aan, maar Rossi sloeg terug. In de slotronden namen de Italianen afstand van Marquez en Dovizioso die gezelschap kregen van Cal Crutchlow. Een indrukwekkende inhaalrace bezorgde hem de vierde positie achter Marquez en voor Divizioso.

Valentino Rossi stond continu onder druk van Petrucci, maar had net genoeg over om de TT op zijn naam te schrijven! 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen