Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Valtteri Bottas bijna uitgedroogd: 'Ik kon steeds minder zien'

Valtteri Bottas reed zich uiteindelijk naar een mooie en onverwachte podiumplek, maar het had niet veel gescheeld of hij was niet eens gefinisht. Het drinksysteem van de Fin weigerde namelijk al vroeg in de wedstrijd dienst, waardoor hij in de hitte van Singapore bijna twee uur zonder water moest rijden.

Zijn podiumplaats kan achteraf dus nog knapper worden genoemd. Al na amper 20 minuten kon Bottas niet meer beschikken over vers water, waardoor hij ruim anderhalf uur moest afzien. "Tegen het einde van de wedstrijd werd mijn zicht steeds slechter" , verklaart Bottas na afloop. "Maar het menselijk lichaam is blijkbaar tot heel wat in staat, is vandaag maar weer gebleken. Als je maar blijft knokken."

Ondanks het feit dat Bottas bijna uitgedroogd over de finish kwam, was hij na de finish snel weer de oude. "Na de finish ging het gelukkig vrij snel weer beter" , aldus Bottas. Door zijn derde plek heeft Bottas nu nog 23 punten achterstand op Sebastian Vettel, die momenteel tweede staat in het kampioenschap. De achterstand van Bottas op de leider in het kampioenschap, Lewis Hamilton, bedraagt na de GP van Singapore 51 punten.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"