Valtteri Bottas: "Ik hoop dat we deze vorm mee kunnen nemen naar Australië"

13 mrt. 2017 20:43 Redactie

Bottas wil positieve flow meenemen naar Australië


Het waren twee drukke weken voor Valtteri Bottas. Hij reed maar liefst 628 rondjes voor zijn nieuwe werkgever Mercedes. Het gaf Bottas een positief gevoel, dat hij het liefst mee wil nemen naar de eerste wedstrijd in Australië.

Over minder dan twee weken is het zover: de eerste Grand Prix van het seizoen. In Australië zullen de teams voor het eerst het achterste van hun tong laten zien en weten we eindelijk wie de regelwijzigingen het best verteert heeft. Mercedes begon het seizoen in ieder geval wel goed en legde veruit de meeste ronden van iedereen af. Valtteri Bottas reed ruim de helft, 628 van de in totaal 1.096 ronden legde hij af in Barcelona.

"De afgelopen twee weken waren erg prettig", kijkt Bottas terug op zijn eerste twee werkweken voor Mercedes. Voor Bottas was het wennen aan alle nieuwe gezichten in de winter, maar uiteindelijk ging het van een leien dakje. "Het is mooi om te zien hoe goed we opereren als groep, zowel op als naast de baan", aldus de Fin.

Het team van Mercedes heeft dan ook goed zijn best gedaan om hem op te vangen en voor te bereiden op het nieuwe seizoen, vindt Bottas. "Ik wil iedereen, zowel op kantoor als in de fabriek, heel erg bedanken voor het creëren van deze prachtige wagen. Ik hoop dat we alle positieve dingen van de afgelopen weken kunnen meenemen naar Australië."

Valtteri Bottas noteerde in de Mercedes W08 duizelingwekkende cijfers. Zo schakelde hij maar liefst 49,320 keer in de 628 ronden die hij reed. Die 628 ronden waren goed voor 2.923,34 kilometer en 10.048 bochten. Er kan dus wel gesteld worden dat Valtteri Bottas goed aan zijn nieuwe bolide heeft kunnen wennen.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen