Valtteri Bottas is strijdvaardig: 'Ik kan Hamilton verslaan'

19 jun. 2017 10:31 Redactie

Valtteri Bottas gelooft dat hij Lewis Hamilton het nakijken kan geven


Valtteri Bottas heeft na zeven wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever Mercedes goede hoop dat hij de wereldtitel kan binnenslepen dit seizoen. Daarvoor zal hij wel moeten afrekenen met drie wereldkampioenen, maar de eenvoudig Grand Prix-winnaar denkt dat het mogelijk is.

Na vier wedstrijden voor Mercedes, tijdens de Grand Prix van Rusland, stond Bottas al op het hoogste treetje. Door die overwinning is er veel druk van zijn schouders gevallen, erkent Bottas. "Natuurlijk wilde ik winnen in Australië, dat was wel mijn doel. Maar ik ben blij dat het al gebeurde in de vierde wedstrijd. Ik hoef er nu niet meer over na te denken. Ik weet dat ik het kan en het team steunt me", aldus Bottas.

Ondanks zijn overwinning blijft Bottas achter in het kampioenschap. De Fin staat inmiddels 37 punten achter op zijn teamgenoot Lewis Hamilton en 48 punten achter op de kampioenschapsleider, Sebastian Vettel. Hoewel dat al een behoorlijk gat is, heeft Bottas nog steeds geloof in een titel. Daarvoor zal hij in ieder geval Lewis Hamilton moeten verslaan, wat al knap lastig is. "Ik geloof in mezelf. Hij heeft meer ervaring en zit langer bij het team, maar ik denk dat het mogelijk is. Waarom zou ik niet kunnen wat hij doet?".

Zijn teamgenoot werkt namelijk ook als 'katalysator', meent Bottas. "Het motiveert me om met Lewis samen te werken. Ik weet dat ik races kan winnen en op poleposition kan staan, dat heb ik bewezen. Dus het is zeker mogelijk, maar hij is niet een alledaagse teamgenoot om tegen te racen", besluit Bottas.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen