Valtteri Bottas: "Meer dan P3 zat er niet in"

13 mei 2017 16:25 Redactie

Bottas neemt genoegen met plek op tweede startrij


Valtteri Bottas kende bepaald geen gemakkelijke zaterdag op het Circuit de Catalunya. Bijna de hele derde vrije training kwam de Fin niet in actie.

Zaterdagochtend had Mercedes een waterlek geconstateerd aan de auto van Bottas. Hierdoor moest er flink wat extra werk worden verzet. Het team besloot uiteindelijk om de oude motor terug te plaatsen in de WO8 van Bottas. Pas in de laatste tien minuten van de vrije training zagen we Bottas nog even in actie en legde hij nog beslag op de vierde tijd.

In de kwalificatie waren alle problemen verholpen en kon de Fin ongestoord zijn rondjes afleggen. Zowel in Q1 als in Q2 zat hij vrij dicht op de snelle tijden van zijn teamgenoot. In de allesbeslissende fase van Q3 opende Bottas als eerste het bal om de pole. Daarin kon hij echter niet voor een verrassing zorgen waardoor hij uiteindelijk vanaf de derde plek zal starten. Naast hem staat dan Kimi Raikkonen.

Na afloop liet Bottas weten dat er gewoon niet meer in zat vandaag.

"We moesten vanochtend inderdaad de oude motor weer terugplaatsen in mijn auto. Ik kon dus niet veel ronden afleggen. Helaas zat er gewoon niet meer in vandaag. Het was bepaald niet mijn beste ronde van het weekend. Wat dat betreft ben ik blij met een plek op de tweede startrij."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen