Valtteri Bottas na eerste overwinning: 'Het duurde even, maar dan heb je ook wat!'

30 apr. 2017 16:06 Redactie

Valtteri Bottas sleept eerste overwinning binnen


In de vierde wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever is het Valtteri Bottas gelukt om zijn eerste Formule 1-overwinning binnen te halen. Na een spannend slot was hij Sebastian Vettel de baas, die vlak achter Bottas tweede werd.

Ondanks wat kleine schoonheidsfoutjes aan het einde van de wedstrijd lukte het Bottas om de Ferrari van Vettel achter zich te houden, al was het slechts met een paar tienden. Na afloop van de wedstrijd was Bottas dan ook erg content met zijn eerste overwinning ooit in de koningsklasse van de autosport.

"Het duurde even, meer dan 80 wedstrijden. Maar het is het wachten zeker waard. De enigszins gekke mogelijkheid om bij Mercedes in te stappen kwam me aanwaaien in de winter en zij hebben dit mogelijk gemaakt. Ik wil dus mijn dank uiten richting het team, iedereen heeft het geweldig gedaan", aldus een trotse Bottas na afloop.

Een prachtige eerste overwinning van Bottas dus, maar na zijn eerste overwinning kijkt Bottas ook vooruit naar de rest van het seizoen. "Het is tot nu toe een lastig begin van het seizoen voor ons. Het is een hard gevecht met Ferrari, ook vandaag zat het weer heel dicht bij elkaar. Om het gevecht te winnen moeten we constant met beide wagens eerste en tweede finishen, dat is het doel", kijkt Bottas vooruit op het gevecht met Ferrari.

Op de vraag of Bottas de volgende Finse wereldkampioen wordt is hij kort, maar krachtig: "Dat is het enige wat ik wil bereiken in mijn carrière. Dus daar ga ik zeker mijn best voor doen."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen