Valtteri Bottas overtreft verwachtingen van Mercedes

20 jun. 2017 11:15 Redactie

Wolff: 'Bottos op pole om ook volgend seizoen hier te rijden'


Valtteri Bottas heeft een uitstekende indruk achtergelaten op de teamleiding van Mercedes. De Fin won een van de zeven races en bezet de derde positie in het WK. Volgens Toto Wolff is hij een zeer grote kanshebber om ook in 2018 voor het team te racen.

"Valtteri heeft een erg sterke positie. Je zou bijna vergeten dat hij pas last minute bij het team kwam deze winter. Na zeven races heeft hij onze verwachtingen overtroffen," laat Wolff weten.

"Hij stond op pole, won een race en weet Lewis ieder weekend uit te dagen. Het is nu zaak voor hem dat alle puzzelstukjes precies in elkaar vallen."

"Het seizoen is nog erg lang en er komen erg goede races en soms misschien ook mindere. Het draait erom dat je iedere keer het maximale haalt uit je kansen. Proberen om maximaal te scoren en ook in lastige races een goed resultaat te behalen."

Bottas heeft momenteel 93 punten, dat zijn er 36 minder dan teamgenoot Hamilton. Het gat naar leider Vettel bedraagt al 48 punten, waardoor een wereldtitel er dit jaar niet in lijkt te zitten.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen