Valtteri Bottas scoorde nog nooit punten in Monaco

24 mei 2017 10:57 Redactie

Vier races in Monaco, nul punten voor Bottas


Valtteri Bottas en het circuit van Monaco zijn nog geen gelukkige combinatie gebleken. In vier optredens was een twaalfde positie het beste resultaat van de Fin.

Twaalfde in 2013, uitgevallen in 2014, veertiende in 2015 en wederom twaalfde in 2016. Geen indrukwekkende reeks van Bottas bij de GP van Monaco. Als Mercedes-coureur moet er dit jaar gescoord worden.

Ondanks zijn matige prestaties ontkent Bottas dat hij niet uit de voeten kan in Monaco. "Ik denk dat Monaco redelijk OK voor me is. Bij Williams hebben we hier altijd grote problemen gekend. Hierdoor had ik nooit de juiste auto om te strijden voor de topposities in Monaco, maar dit jaar is alles anders."

In Spanje viel de Fin uit waardoor zijn achterstand op Sebastian Vettel is opgelopen tot liefst 41 punten. Een goed resultaat in Monaco is nodig om in de race voor de wereldtitel te blijven. 

"Ik heb geen problemen om na een zwaar weekend terug te slaan. In Monaco finish ik gewoon in de top 10," laat Bottas aan Motorsport-Total weten.

"Ik probeer om alles uit de auto en mezelf te halen, samen met het team."

Teamgenoot Lewis Hamilton behaalde in 2016 de zege voor Daniel Ricciardo. Een jaar eerder domineerde Hamilton, maar wierp een mislukte pitstop hem terug tot een derde positie. Vorig seizoen profiteerde Hamilton van de mislukte pitstop van Ricciardo. Daarmee speelden pitstops een belangrijke rol in de laatste twee edities van de GP van Monac.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen