Valtteri Bottas snoept tweede plek af van Stroll

25 jun. 2017 17:39 Redactie

Valtteri Bottas verrast Stroll op de streep


Valtteri Bottas leek na de eerste ronde kansloos voor een goede klassering tijdens de GP van Baku. De Fin kwam in de eerste bocht in aanraking met Kimi Raikkonen en moest daardoor al vroeg naar binnen.

Met een lekke band kwam Bottas terug in de pitstraat. Met een vers setje rubbers kwam hij uiteindelijk als laatste terug op de baan en zag zich genoodzaakt tot een inhaalrace. Geholpen door meerdere Safety Car situaties wist hij zich knap naar voren te rijden. Nadat de race zelfs tijdelijk was onderbroken vanwege het opruimen van alle rotzooi op de baan vond de Mercedes coureur zichzelf terug in de punten.

Nadat Vettel werd bestraft en Hamilton naar binnen moest voor een nieuwe headrest cover kwam het podium rap in zicht voor Bottas. Dankzij een ijzersterke slotfase reed Bottas op een gegeven moment op P3. Het verschil met de eveneens sterk rijdende Stroll bedroeg toen nog zo'n 15 seconden. Bottas maakte het verschil echter in een moordend tempo kleiner. De race leek echter één ronde te lang te duren om P2 te pakken maar de Fin slaagde er toch nog in om op de streep de jonge Canadees te verslaan.

Na afloop wilde David Coulthard dan ook graag weten hoe Bottas zijn race had ervaren.

"Ja, het was echt een bizarre race. Er gebeurde zoveel. Ik lag natuurlijk één ronde achter maar door de Safety Car kon ik deze achterstand weg poetsen. Ik heb de strijd gewoon niet opgegeven en bleef pushen. Tijdens de rode vlag heeft het team de auto nog wat opgeknapt, ze hebben echt goed werk verricht. Ik ben mijn team dan ook dankbaar daarvoor. Gezien alles wat er deze vreemde race is gebeurd, ben ik erg blij met het resultaat."

Natuurlijk wilde Coulthard ook nog even de visie van Bottas horen op het incident met zijn landgenoot Raikkonen aan het begin van de race.

"Ik zat bij de tweede bocht aan de binnenkant van Kimi. Er was echter te weinig ruimte waardoor ik over de kerbs moest. Daardoor liep ik beschadigingen op aan mijn auto. Ik denk dat het gewoon een race incident was, helaas was Kimi hiervan ook de dupe."
Foto: Mercedes AMG F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen