Valtteri Bottas teleurgesteld na P3: 'Ik kon geen tempo maken'

16 apr. 2017 19:14 Redactie

Valtteri Bottas niet tevreden met derde plaats


Valtteri Bottas heeft tijdens de Grand Prix van Bahrein zijn poleposition niet kunnen omzetten in een overwinning. De Fin bleef in de openingsfase nog wel aan de leiding rijden, maar na de eerste pitsstops was hij de leiding kwijt aan Sebastian Vettel.

Na de start lag Bottas dus nog wel aan de leiding, maar kon hij niet wegrijden van de Ferrari van Sebastian Vettel. Zoals er vroeger wel eens de 'Trulli-train' ontstond achter Jarno Trulli, zo onstond er in Bahrein een 'Bottas-train' achter Valtteri Bottas. De Fin had het direct al lastig, maar behield de leiding tot de Safety Car in de baan kwam. Na zijn pitsstop achter de Safety Car kwam hij als tweede de baan weer op, achter Sebastian Vettel.

Hoewel Bottas net na de herstart aandrong bij Sebastian Vettel, zakte het tempo al snel in bij de Fin. Lewis Hamilton drong aan, maar Bottas liet hem er pas laat langs. Nadat Hamilton zijn teamgenoot passeerde, zat er voor Bottas niet veel anders op dan de derde plek consolideren. Daar was hij echter niet gelukkig mee.

"Het was een een lastige race voor me, ik had moeite om tempo te maken. Ik heb alles geprobeerd wat ik kon, maar op een gegeven moment had ik geen opties meer over op mijn stuur. De balans van de auto was gewoon niet goed genoeg, ik had constant overstuur", zei Bottas na afloop op het podium.

Hoewel Bottas dit weekend op de vrijdag en zaterdag qua snelheid heel dicht bij zijn teamgenoot zat, moet het beter, zo vindt hij zelf ook. "Dit was het beste weekend met Mercedes tot nu toe, maar het moet nog beter in de toekomst. Het doel is om hoger te eindigen dan de derde plaats, dus we moeten ons nog verder verbeteren in toekomst", aldus Bottas.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen