Valtteri Bottas: "We zijn klaar voor de strijd met Ferrari"

29 apr. 2017 16:45 Redactie

Valtteri Bottas klopt teamgenoot maar wordt verslagen door de Ferrari's


Opnieuw was Valtteri Bottas snel onderweg in de kwalificatie voor de GP van Rusland. Even leek het erop dat we voor het eerst een complete Finse eerste startrij zouden krijgen. Uiteindelijk was het toch Vettel die de pole opeiste en moest Bottas genoegen nemen met de derde startplek.

Het betekende in ieder geval dat er voor eerst dit seizoen geen Mercedes coureur op pole staat. In de verplichte persconferentie na afloop liet Bottas weten dat zijn laatste ronde niet perfect was waardoor hij de pole misliep.

"We hebben het hele weekend gezien dat Ferrari erg snel was. Zij kregen de banden in de kwalificatie ook sneller in het raamwerk, wij hadden daar een paar rondjes voor nodig. Het was zeker geen slechte kwalificatie. In mijn laatste run was ik snel onderweg, maar maakte ik een fout in de laatste bocht."

Hoewel Ferrari het hele weekend al snel onderweg is in Rusland, verwacht Bottas dat Mercedes mee kan doen voor de strijd om de zege.

"Natuurlijk is het altijd beter om vooraan te beginnen, maar de derde plek is zeker niet slecht. Onze lange runs waren erg sterk, ik denk dat we de strijd aan kunnen. Het hele weekend is Ferrari al de betere maar zondag worden de punten verdeeld, dat is wat telt."

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen