Valtteri Bottas wil bewijzen dat hij kan winnen in Bahrein

14 apr. 2017 08:55 Redactie

Valtteri Bottas gaat voor de overwinning in Bahrein


De eerste twee wedstrijden verliepen niet zoals Valtteri Bottas graag had gewild. In Australië werd hij derde, maar kon hij geen moment aanspraak maken op de overwinning. In China kostte een domme fout hem het podium en eindigde hij uiteindelijk als zesde. Driemaal is dus hopelijk scheepsrecht voor Bottas.

Bottas gaat zich echter niet laten opjagen in de jacht op een overwinning. "Het team weet dat ik goed genoeg ben", spreekt hij zelfverzekerd in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein. "Als ik blijf doen wat ik momenteel doe, dan weet ik zeker dat ik binnenkort op een hoog niveau zit en mee kan doen om het kampioenschap."

Aan het eind tellen echter alleen de punten en telt 'als-dan' niet, weet ook Bottas. "Ik moet uiteindelijk gewoon presteren. Aan het eind van het seizoen tellen alleen de punten, dus ik ben er erg op gebrand om nu een goed resultaat te halen. Elk punt dat ik nu niet haal kom ik aan het eind tekort", analyseert de Fin nuchter.

Over zijn titelkansen is hij duidelijk: die zijn nog springlevend. "Ik ben er nog niet zo zeker van dat de titelstrijd gaat tussen Hamilton en Vettel. We hebben slechts twee wedstrijden gehad en het seizoen is nog lang. Er kan nog van alles veranderen en binnen het team weten ze ook dat mijn snelheid goed genoeg is. Het is zeker dus nog geen uitgemaakte zaak", aldus een strijdbare Bottas.

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen