Valtteri Bottas wil dit jaar races winnen

30 mrt. 2017 08:01 Redactie

Bottas legt de lat voor zichzelf hoog om scherp te blijven


Afgelopen januari ging er voor Valtteri Bottas eindelijk een droom in vervulling. Nadat hij eerder al eens werd gelinkt aan Ferrari maakte hij nu dan eindelijk zijn lang verwachte overstap naar een topteam.

Een periode van hard trainen volgde maar het was ook vooral een kwestie van wennen aan een nieuw team. Bottas weet als geen ander wat hem te doen staat. Rondrijden in de luwte is er voortaan niet meer bij. Zeker met een jaarcontract staat de druk er vol bij hem op en moet hij elke race presteren. De Fin moet vooral in de buurt blijven van Lewis Hamilton en als hij echt zeker wil zijn van een verlenging van zijn contract, dan zal hij het de drievoudig wereldkampioen behoorlijk lastig moeten gaan maken.

In Australië waren dan ook alle ogen op hem gericht. Bottas bleef hier stoïcijns onder en draaide zijn rondjes in de WO8 af alsof hij al enige tijd voor Mercedes rijdt. Op Hamilton stond tijdens de vrije trainingen en vooral in de kwalificatie geen maat maar de Brit moest het in de race afleggen tegen Vettel. Daarachter legde Valtteri Bottas beslag op de derde plaats. Op zich een prima resultaat voor een eerste race in dienst van een nieuw team. Toch had Bottas zelf op meer gehoopt.

Tegen de aanwezige pers liet hij weten dat hij de lat voor zichzelf altijd hoog legt.

"Of ik mezelf te veel druk opleg als ik al niet tevreden ben over P3? Nee hoor. Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf. Dat werkt voor mij het beste."

Valtteri Bottas behoort nog niet tot het rijtje van Grand Prix winnaars maar daar hoopt hij dit jaar wel verandering in aan te brengen.

"Ik weet dat er nog veel meer inzit en als ik blijf doen wat ik doe, komt vanzelf het moment waarop ik nog betere resultaten ga behalen."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen