Valtteri Bottas wint saaie GP van Rusland, Verstappen vijfde

30 apr. 2017 15:35 Redactie

Valtteri Bottas behaalt eerste Grand Prix zege!


De Grand Prix van Rusland is gewonnen voor Valtteri Bottas. In zijn Mercedes bleef hij Sebatian Vettel en Kimi Raikkonen voor. Max Verstappen finishte op een vijfde positie.

Bij de stat pakte Valtteri Bottas direct de leiding over! Met de krachtige Mercedes motor stoof hij de beide Ferrari's voorbij. Max Verstappen kende een prima start en pakte de vijfde plaats. Daarachter ontstond chaos met een crash tussen Romain Grosjean en Jolyon Palmer. Als gevolg van het incident kwam de Safety Car op de baan. 

Bij de herstart wist iedereen zijn positie te behouden waarbij Valtteri Bottas de leiding behield. Voor Daniel Ricciardo zat de race er vroeg op door problemen met de achter remmen. Een euvel dat een race eerder het einde van de race van Verstappen betekende.

Bottas wist een gat op te bouwen naar Sebastian Vettel van drie seconden, waarachter een zelfde gat ontstond richting Raikkonen en Hamilton. Opvallend was dat Hamilton geen vuist kon maken richting de Ferrari van Raikkonen. 

Gevechten op de baan waren er eigenlijk niet te vinden. De onderlinge verschillende tussen de coureurs bedroegen vaak enkele seconden. Valtteri Bottas koos er in ronde 28 voor om als eerste uit de top 5 zijn stop te maken en koos voor een setje van de ultra soft banden. Vettel nam de leiding over en reed een erg lange stint op zijn supersoft banden. Na 34 ronden koos ook hij voor de ultra soft banden.

Valtteri Bottas nam de leiding wederom over met een voorsprong van vier seconden. De Mercedes-coureur verloor veel tijd op Vettel, mede door een remfout en kwam onder druk te staan van de Ferrari. Met nog 10 ronden te gaan bedroeg het gat minder dan twee seconden, maar een aanval kwam er niet. In de laatste ronde leek de Ferrari coureur er dicht genoeg bij te zitten, maar Felipe Massa reed in de weg.

Kimi Raikkonen behaalde met een derde positie zijn eerste podium van het seizoen. Lewis Hamilton kende een zware race en finishte als vierde

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen