Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Van der Garde: "Dan gaat het denk ik toch tussen Verstappen en Hamilton"

De Grand Prix van Brazilië is de eerste stop van de laatste double header van 2022. Wie gaat er winnen? Giedo van der Garde kijkt in gesprek met RacingNews365 in zijn glazen bol.

Giedo van der Garde verwacht dat Red Bull en Verstappen komend weekend in de GP van Brazilië de torenhoge favorieten zijn, maar in gesprek met RacingNews365 ziet hij een 'oude bekende' als grote tegenstander. "Heel eerlijk? Ik denk dat Mercedes wel mee kan komen, want met die updates in de Verenigde Staten hebben ze echt stappen gemaakt en ook dit is weer een circuit dat hoger gelegen is dan normaal." "Ook dat zal wel weer wat in het voordeel van Mercedes zijn. Lewis Hamilton is er altijd goed, maar dat geldt ook voor Max Verstappen, dus ik denk dat het tussen die twee gaat en dat Ferrari wederom niet meedoet." Gevraagd of Mercedes nu dan definitief voorbij is aan Ferrari, antwoordt Van der Garde weifelend: "Nou... dat durf ik nog niet helemaal te zeggen, maar misschien nog niet. Ik denk dat Mexico echt een one-off was voor Ferrari, maar ik denk ook zeker dat Mercedes in de buurt is gekomen." "Misschien dat Ferrari over één rondje wel gewoon de beste auto heeft samen met Red Bull, maar in de race hebben ze heel veel problemen met de banden. Ze roken die banden echt gewoon op, dat terwijl Mercedes gewoon een hele goede racepace uit die auto weet te halen."

Een clean sweep voor Verstappen?

Als Van der Garde een winnaar voor komend weekend aan moet wijzen, komt hij toch bij één naam uit: "Dan denk ik dat Verstappen die race wel gewoon gaat winnen. Die zit zo lekker in zijn flow en alles gaat goed, maar hij zal concurrentie krijgen van Hamilton." Het ontbreekt Verstappen niet aan motivatie, ook al zijn de hoofdprijzen voor hem dit seizoen al binnen. Hij blijft presteren op de toppen van zijn kunnen: "Weet je, als de druk er eenmaal af is, dan gaat het soms ook gewoon vanzelf. Dan heb je plezier en maakt het allemaal niet zo veel meer uit als hij een keer een fout maakt of als hij 'm een keer in de muur gooit. Zonder druk en mét plezier ga je soms zelf nog wel harder en dat zie je nu gewoon." Kan hij dit seizoen zestien races winnen en dus ook de laatste twee overwinningen pakken? "Die gaat hij wel aantikken dit jaar", is de autocoureur stellig.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie