Van der Garde haalt uit naar Kaltenborn

23 jun. 2017 14:52 Redactie

Van der Garde haalt zijn gram


Giedo van der Garde en Monisha Kaltenborn worden nooit vrienden. Daarvoor is er veel teveel gebeurd tussen het tweetal. De Nederlander is dan ook blij dat Kaltenborn weg is bij het team van Sauber.

De geschiedenis tussen het tweetal gaat terug naar 2014. Het jaar waarin de Giedo een contract tekent met het team voor Sauber voor het seizoen 2015. Vlak voor de start van het nieuwe seizoen gaat het compleet mis voor Van der Garde. Hij wist al langere tijd dat ook Felipe Nasr, Marcus Ericsson en Adrian Sutil een contract hadden. Het management van de coureur houdt vast aan het getekende contract waarin staat dat de Nederlander één van de twee coureurs is die in 2015 racet voor het team.

Het komt tot een 'Saubergate' waarin in Australië zelfs kort beslag wordt gelegd op de beide bolides van het team. Een Australische rechtbank stelde Van der Garde in het gelijk, waarna het een race tegen de klok werd voor het Zwitserse team. Uiteindelijk besloot Kaltenborn om het contract af te kopen voor een slordige 17 miljoen Euro.

"Ik denk dat het goed is voor de toekomst van het team dat ze eindelijk afscheid van Kaltenborn hebben genomen. Ze heeft geprobeerd het team te redden, maar laten we eerlijk zijn, ze heeft er een enorme puinhoop van gemaakt”, reageert Van der Garde weten in De Telegraaf.

De Nederlander houdt de voormalig teambaas verantwoordelijk voor een stuk wanbeleid.

"Hij zij handelde was gewoon niet goed. Niet ten opzichte van mij, maar ook niet ten opzichte van Sutil, Hulkenberg en Frijns. Ik vermoed dat ze door haar aanpak is vastgelopen binnen het team. Goede mensen zijn vertrokken vanwege haar en de geloofwaardigheid van het team heeft een enorme deuk opgelopen."

"Nu kan Sauber een nieuwe start maken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Het Zwitserse team werd vorig seizoen overgenomen, maar kampt nog altijd met beperkte financiële middelen. Mede door een overjarige Ferrari-motor bungelt het achteraan. Volgend seizoen krijgt het team de beschikking over een Honda krachtbron.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen