Vandoorne: "In Canada draait alles om de concentratie"

07 jun. 2017 08:00 Redactie

Vandoorne is klaar voor zijn debuut in Canada


Stoffel Vandoorne rijdt inmiddels alweer heel wat jaartjes mee in de autosport. Toch heeft hij nog niet eerder gereden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Daar komt aankomende weekend verandering in.

In Monaco crashte de 25-jarige Belg tot twee keer toe. De tweede keer was extra zuur omdat Vandoorne toen op de tiende plek lag. Vandoorne heeft zich dan ook zo optimaal mogelijk voorbereid op zijn eerste kennismaking met dit semi-stratencicruit. In een officiële verklaring op de site van McLaren laat hij weten dat hij zich steeds meer op zijn gevoel voelt in de McLaren.

"Monaco was absoluut een bewogen weekend voor ons. Iedere keer dat ik het circuit op ging, voelde ik mij behoorlijk comfortabel in de auto. Ik had echt het gevoel dat we het maximale uit ons pakket konden halen. Dat we zelfs punten konden halen. Helaas lukte dat niet. We hebben absoluut progressie gemaakt met het chassis dankzij de updates. Het is natuurlijk even afwachten hoe dit in Canada uitpakt, vooral om dat dit een compleet ander circuit is."

"Ik heb nog niet eerder op deze baan gereden. Dus ja, ik heb veel tijd in de simulator doorgebracht. Het is een lastig circuit en ik snap ook wel waarom men het een circuit voor echte racers noemt. Je bent continu bezig en moet de hele tijd geconcentreerd zijn. Daar is de 'Wall of Champions' het beste bewijs van! Ik kijk er enorm naar uit om hier voor het eerst te racen."

Tenslotte laat Vandoorne nog weten dat hij blij is dat Alonso weer terug is.

"Het is goed om Fernando weer naast mij te hebben. Hij heeft enorm veel ervaring op dit circuit en daar kan ik dus veel van leren. Het wordt ongetwijfeld geen gemakkelijke race voor ons. Het vraagt veel van de remmen, het is zwaar voor de motoren en ook van de rijders wordt veel gevraagd. In tegenstelling tot Monaco zijn er gelukkig wel inhaalmogelijkheden in Canada. Hopelijk zorgt dat ervoor dat we ons in de strijd kunnen mengen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen