Vandoorne maakt rookiesfout in de GP van Spanje

14 mei 2017 17:25 Redactie

Stoffel Vandoorne bestraft voor incident met Massa


Ook de GP van Spanje verliep bepaald niet zonder incidenten voor Stoffel Vandoorne. Al in de kwalificatie stelde hij enigszins teleur.

Waar zijn teamgenoot Alonso knap naar de zevende startplek reed, kwam Vandoorne niet verder dan de negentiende tijd. Door een motorwissel werd dit zelfs nog de laatste startpositie. In tegenstelling tot Alonso kan Vandoorne vooralsnog weinig met de McLaren. Ook in de race liep het opnieuw niet lekker. De 25-jarige Belg kon zich helaas niet verder naar voren knokken en viel uiteindelijk in ronde 32 uit na een aanrijding met Felipe Massa.

Vandoorne zag de aanstormende Massa niet tijdig aankomen en stuurde gewoon in voor de bocht. Met als gevolg dat ze elkaar raakten waarna Vandoorne in de grindbak terecht kwam. Massa kon zijn race vervolgen maar voor de voormalige GP2 kampioen zat de race er op.

Al tijdens de race verscheen de McLaren coureur voor de camera's van Ziggo Sport waar hij zijn lezing gaf op het incident.

"Felipe kwam van heel ver. Ik wilde zo snel mogelijk het einde van het rechte stuk halen omdat onze snelheid op het rechte stuk niet voldoende is. Felipe kwam echter heel snel aan en ik probeerde wat ruimte te laten maar we raakten elkaar. Dat betekende voor mij het einde van de race."

Vandoorne beoordeelde het zelf als een race- incident maar de wedstrijdleiding zag dit anders. Vandoorne werd als veroorzaker van het incident gezien en ontvangt hiervoor een gridstraf van drie plaatsen voor de GP van Monaco.
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen