Vandoorne optimistisch na probleemloze eerste dag

26 mei 2017 14:33 Redactie

Vandoorne tevreden over zijn debuut in Monaco


Dit weekend rijdt Stoffel Vandoorne voor het eerst in de nauwe straten van het Prinsendom met een Formule 1 bolide. De 25-jarige Belg beleeft tot nu toe een wisselvallige seizoensstart.

Grotendeels natuurlijk vanwege de betrouwbaarheidsproblemen met de Honda motor. Echter, waar Fernando Alonso nog weleens voor een daverende verrassing zorgt, heeft Vandoorne het een stuk lastiger. In de afgelopen vijf races drong hij keer op keer niet door tot Q2 terwijl Alonso het zelfs schopte tot Q3. In Monaco heeft hij niet Alonso als teamgenoot maar oudgediende Jenson Button. Voor het zelfvertrouwen van Vandoorne is het beter als hij de voormalige wereldkampioen achter zich weet te houden.

In de trainingssessies van de donderdag lukte dat in ieder geval. Beide keren eindigde de talentvolle coureur net buiten de top 10 met een elfde en twaalfde tijd.

Na afloop sprak Vandoorne dan ook van een probleemloze start van zijn raceweekend in Monaco.

“Het was eigenlijk best wel een redelijk goede dag. Ik voelde me comfortabel in de auto en heb kleine veranderingen aan de afstelling aangebracht voor de zaterdag. Hopelijk kunnen we dan nog een stap maken."

In Monaco vallen de onderlinge verschillen direct weg omdat op het stratencircuit motorvermogen ondergeschikt is. Hierdoor lonkt een puntenfinish voor het team van McLaren. Vandoorne beseft zich maar al te goed dat dit misschien zijn enige kans op een goede top 10 klassering is.

“We zien dat het middenveld heel dicht bij elkaar zit en dat een tiende beter of slechter veel verschil in posities kan uitmaken. Er is echter totaal geen marge om fouten te maken."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen