Vandoorne 'sitting duck' op rechte stuk Canada

12 jun. 2017 13:59 Redactie

Vandoorne wordt voorbijgevlogen tijdens GP Canada


De GP van Canada verliep voor Stoffel Vandoorne als verwacht: Schietschijf spelen op het lange rechte stuk. Te weinig vermogen en brandstof sparen, vatten zijn race in de McLaren-Honda samen.

Het begin van de race was goed voor de Belg die zich ineens terugvond in de top 10. Vervolgens werd hij een speelbal van de coureurs achter hem en verloor hij aan de lopende band posities. Onder andere Stroll, Magnussen en Hulkenberg vlogen hem binnen enkele ronden voorbij. De enige opsteker was uiteindelijk dat Stoffel Vandoorne de finish haalde, zij het buiten de punten.

"Het was een lastige race voor ons en dat was pijnlijk zichtbaar. De hele race kwamen we topsnelheid tekort en moesten we brandstof sparen. Met onze gebrekkige topsnelheid konden we niets beginnen tegen onze concurrenten."

"Racen zonder vermogen is lastig en als je dan nog brandstof moet sparen vliegen ze je links en rechts voorbij. Het snelheidsverschil was gigantisch en ik was een 'sitting duck' voor de mannen achter me. We hebben niet genoeg vermogen om ons überhaupt te kunnen verdedigen."

Met de GP van Baku op de kalender dreigt er wederom een pijnlijk weekend. Het lange rechte stuk van twee kilometer zal alle gebreken aan de Honda motor pijnlijk blootleggen. Honda werkt nog altijd aan een upgrade, maar onduidelijk is of deze tijdig gereed is.

"We hopen op beterschap. Ik zou graag meer vermogen hebben zodat ik met de andere coureurs kan vechten. Het is niet leuk om in onze positie te verkeren, maar dit is mijn eerste seizoen en ik kan nog veel leren."

Teamgenoot Fernando Alonso zag twee ronden voor het einde een WK-punt in rook opgaan.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen