Vandoorne teleurgesteld: "Het liep totaal niet"

13 mei 2017 17:15 Redactie

Vandoorne opnieuw uitgeschakeld in Q1


Terwijl Fernando Alonso meer dan het maximale uit zijn McLaren perste, wist Vandoorne opnieuw niet te imponeren. In de vrije trainingen kende hij tot nu toe weinig problemen maar in de kwalificatie liep het ineens niet zoals verwacht.

Vooralsnog is het bepaald niet de seizoensstart waarop Vandoorne had gehoopt. Grotendeels wordt dit natuurlijk veroorzaakt door de problemen met de betrouwbaarheid van de Honda motor. Ook qua snelheid komen Alonso en Vandoorne behoorlijk wat tekort. Echter, Alonso is iedere keer in staat om toch weer voor een positieve verrassing te zorgen terwijl Vandoorne dit seizoen nog niet één keer wist door te dringen tot Q2.

De vooruitzichten voor de kwalificatie van de GP van Spanje zagen er op zich goed uit. De 25-jarige Belg was in de vrije trainingen steeds dertiende waardoor een plek in Q2 een reële optie was. Helaas pakte het anders uit voor Vandoorne en kwam hij niet verder dan de negentiende tijd.

Een teleurgestelde Vandoorne vertelde na afloop aan Ziggo Sport het volgende: "Gisteren voelde ik me echt comfortabel, het was een goede dag voor ons. Ik had vertrouwen in de wagen. Waarom het nu zo moeilijk ging? Ik heb geen idee. We moeten analyseren wat er mis ging en proberen morgen een goede race te rijden.”

Vandoorne put in ieder geval vertrouwen uit het feit dat het op vrijdag een stuk beter ging.

"De auto wordt zeker beter. Gisteren was ik redelijk competitief, maar om de een of andere reden hadden we vandaag moeite. We moeten kijken wat we moeten doen, het gaat in ieder geval in de goede richting.”
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen