Vandoorne teleurgesteld: "Ik had Q2 moeten halen"

08 apr. 2017 11:45 Redactie

Stoffel Vandoorne start tijdens de GP van China vanaf P16


Opnieuw verliep de kwalificatie voor Stoffel Vandoorne niet zonder problemen. De Belg kwam uiteindelijk net tekort voor Q2 en zal morgen starten vanaf de zestiende positie.

Het Shanghai International Circuit is voor Vandoorne een onbekend circuit. Juist daarom had hij graag alle vrije trainingen benut om de baan enigszins te leren kennen. Door de hevige regenval vielen de vrijdagsessies letterlijk in het water. Hierdoor moest Vandoorne het doen met slechts de derde vrije training waarin hij niet verder kwam dan de negentiende tijd.

Ook tijdens de kwalificatie kwam de 25-jarige McLaren coureur duidelijk te kort. Weliswaar wist hij zich te verbeteren naar de zestiende positie maar dit was niet genoeg om door te dringen tot Q2. Een teleurgestelde Vandoorne stond dan na afloop ook de aanwezige pers te woord.

"Ik ben een beetje teleurgesteld. Na de vrije training deze ochtend voelde ik me vrij comfortabel in de wagen. Het duurde even om de wagen op de baan te krijgen en vervolgens moesten we ons haasten. De kans op Q2 was zeker aanwezig."

Teamgenoot Alonso redde het wel om in Q2 te komen en zal morgen starten van P13. De bolide van McLaren komt nog steeds snelheid tekort en dan vooral op de rechte stukken. Het circuit van China kent één lange rechte stuk en dat werkt bepaald niet in het voordeel van Alonso en Vandoorne. Toch blijft Vandoorne optimistisch en hoopt hij dat de weergoden hem goed zijn gezind.

"We moeten iets proberen om er het maximum uit te halen. Wisselende weersomstandigheden zouden mooi zijn, al is dat hetzelfde voor iedereen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen