Vandoorne verwacht beter resultaat in Rusland

24 apr. 2017 18:50 Redactie

Vandoorne heeft goed gevoel overgehouden aan testweek in Bahrein


Stoffel Vandoorne had ongetwijfeld zijn eerste paar races in de Formule 1 graag anders beleefd. De talentvolle Belg kwam er in de eerste drie wedstrijden totaal niet aan te pas. Niet omdat hij zelf fouten maakte, maar omdat zijn auto hem continu in de steek liet.

Tot ieders grote verbazing verliep de testweek in Bahrein vervolgens ineens positief en kon het team meters maken. Vandoorne heeft er in ieder geval een positief gevoel aan overgehouden.

Op de eigen teamsite vertelt hij dan ook dat hij hoopt dat de testweek in Bahrein voor een ommekeer zorgt.

"Na een paar lastige weken, verliepen de laatste testdagen in Bahrein erg bemoedigend. Zowel voor mijzelf als voor het hele team. Het was een flinke opsteker die we ook echt nodig hadden. We hebben veel bruikbare informatie verkregen over de richting die we op moeten. We gaan dan ook met een positievere gevoel naar Sotchi dan dat we na afloop van de race in Bahrein hadden."

"Ik heb al eerder geracet op het circuit in Sochi en er goede resultaten behaald. In 2015 pakte ik daar de titel in de GP2 klasse. Dus ja, dat is wel een lekker gevoel om mee te nemen naar het aankomende weekend. Tot nu toe verloopt mijn seizoen nog niet zoals gehoopt. Ik heb weinig ronden kunnen rijden helaas maar ik hoop daar dit weekend verandering in aan te brengen."

Ook in Rusland draait het vooral om de snelheid en Vandoorne weet dat zijn team op dit vlak nog tekort komt. De focus ligt dan ook vooral op de betrouwbaarheid.

"Op circuits zoals in Sochi is snelheid belangrijk. Op dat vlak zijn we duidelijk nog in het nadeel. Onze focus ligt dan ook vooral op het maximaliseren van onze tijd op de baan en werken aan onze betrouwbaarheid. Als we een probleemloos weekend hebben, hebben we de beste kans om goed te presteren tijdens de race en kunnen we het beste halen uit het pakket dat we hebben."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen