Vandoorne: "We komen op alle fronten nog tekort"

10 apr. 2017 15:26 Redactie

Stoffel Vandoorne baalt van zijn eerste uitvalsbeurt in de Formule 1


Stoffel Vandoorne had het ook op het Shanghai International Circuit niet gemakkelijk. In Australië lukt het echter nog om zijn bolide aan de finish te brengen, in China viel Vandoorne helaas uit.

De problemen bij McLaren zijn inmiddels bekend. De nieuwe Honda motor komt niet alleen snelheid tekort, ook de betrouwbaarheid laat te wensen over. Zowel Alonso als Vandoorne vielen in China allebei uit vanwege een defect. Vooral voor Alonso waren de druiven zuur omdat de Spanjaard ijzersterk reed en lange tijd in de punten reed. Vandoorne echter kwam in het hele spektakel niet voor. Bij de start boekte hij nog twee plekken winst waardoor hij op P14 terecht kwam. Echter, in ronde 19 moest de 25-jarige Belg zijn race definitief staken.

Na afloop liet Vandoorne dan ook weten dat vooral de snelheid van de Honda motor hem zorgen baart.

"De auto voelt erg goed in de bochten en ik kon het gaatje naar de mannen voor me dichten. Maar toen de baan verder opdroogde merkten we echt het verschil in topsnelheid. Dat maakte het voor mij heel moeilijk om in te halen. Met de huidige topsnelheid doen we niet mee en het is moeilijk voor ons om dat te compenseren."

Het team heeft slechts een paar dagen om zich voor te bereiden op de volgende Grand Prix. Aankomende weekend vindt namelijk al de GP van Bahrein plaats. Dan keert Vandoorne terug naar de baan waar hij vorig jaar zijn debuut maakte als vervanger van de geblesseerde Alonso en waar hij zijn eerste en tot nu toe enige WK-punt scoorde. Hoewel het zware tijden zijn voor het team van McLaren is er toch ook nog iets positiefs te melden.

"Hopelijk gaat het in Bahrein beter. Er zijn veel positieve aspecten, het chassis doet het goed en Fernando en ik voelen ons goed in de auto. Het zal beter worden, het is alleen moeilijk om te zeggen wanneer precies. Het is een kwestie van afwachten. Bahrein is een heel ander circuit, we gaan weer onze uiterste best doen."
Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen