'Veel interesse voor nieuwe Formule 1 teams'

21 jun. 2017 15:09 Redactie

Jean Todt: 'Veel partijen geïnteresseerd in Formule 1'


De Formule 1 krijgt er mogelijk in de komende jaren een paar nieuwe teams bij. Na het wegvallen van Manor staan er slechts tien teams aan de start, maar FIA-president Jean Todt hoopt dat dit snel veranderd. 

Volgens de Fransman hebben er in de afgelopen maanden diverse partijen interesse getoond. Todt ziet graag dat er in de toekomst twaalf teams aan de start staan. In de zoektocht naar nieuwe teams kan de FIA een tender uitschrijven waarop de geïnteresseerde partijen zich in kunnen schrijven.

"Als wij het daarvoor tijd vinden schrijven we een tender uit. Op dit moment hebben we tien teams, maar ons idee is om dit te verhogen naar twaalf teams," liet Todt op de FIA Sport Conference weten.

Om deel uit te mogen maken van de Formule 1 volgt er een lang traject. De partijen worden aan een onderzoek onderworpen en moeten een borgstelling betalen.

"Als eerste checken we iedere aanvraag. We onderwerpen deze aan een audit waarin we meer te weten willen komen over de nieuwe partij. Als het een groot automerk is, dan is dit eenvoudig. Als het een privateer is, dan moeten we voorzichtiger zijn."

"Vervolgens, als er serieuze interesse is en we zeker weten dat de mensen een team kunnen runnen, dan stellen we een tender op."

Vorige week doken er geruchten op over een Chinees Formule 1 team dat in 2018 deel wil nemen aan de F1. Volgens Todt is dat niet mogelijk.

"Het zou gekkenwerk zijn om aan te nemen dat een compleet nieuw team in acht maanden klaar is voor de Formule 1."

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen