Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Veel nieuwe motoren in België, bevestiging straffen Bottas en Hülkenberg

Dat Valtteri Bottas en Nico Hülkenberg gridstraffen voor de Grand Prix van België op zouden lopen leek zo goed als zeker en op de vrijdagochtend in Spa-Francorchamps is dat bevestigd. De Fin en de Duitser hebben beiden een compleet nieuwe motor laten installeren, waar veel van hun collega-rijders over nieuwe onderdelen beschikken.

Renault Zodoende is ook Nico Hülkenberg de pineut, al was de Duitser daar voorafgaand aan het Belgische raceweekend al van op de hoogte gesteld. De Duitser krijgt een nieuwe interne verbrandingsmotor, evenals Renault-teammaat Carlos Sainz. Voor de 23-jarige naar McLaren vertrekkende Spanjaard heeft de motorwissel echter geen gevolgen.

Ook Stoffel Vandoorne is voorzien van een nieuwe Renault-krachtbron, maar evenals Sainz levert het de Kortrijkzaan geen straf op. Bij Hülkenberg is Renault radicaal gegaan: de Duitser heeft zes nieuwe componenten in het achteronder. Vandoorne heeft naast de Spec-3 Renault ook een herziene turbolader en een nieuwe MGU-H. Mercedes Bij de Mercedes-klanten maakt Bottas gebruik van een compleet nieuwe power unit, de Fin heeft zes van de zes onderdelen laten vervangen. Hamilton heeft op zijn beurt 'slechts' vier nieuwe componenten. De Brit rijdt dit weekend met een nieuwe verbrandingsmotor, een nieuwe turbolader, een nieuwe MGU-K en een nieuwe MGU-H. Lance Stroll, Esteban Ocon, Sergio Pérez en Sergey Sirotkin hebben alles laten vervangen. Ferrari Waar Sebastian Vettel een Spec-3 verbrandingsmotor heeft en daarnaast een nieuwe turbolader en een nieuwe MGU-H mag voeren, moet teammaat Kimi Raikkonen het 'slechts' met de Spec-3 motor doen. De Haasjes en de Saubers waren voor de zomerstop al voorzien van de nieuwste Ferrari-motor.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin